Hartige Kaas-Gierst koekjes
Recept voor
min actief koken + min oventijd
Ingrediënten
- 1 bouillonblokje
- 100 g geraspte kaas
- 4 takjes peterselie
- 2 eieren
- snufje peper en zout
- 250 gr gierst gepoft
Bereiding
- Doe de gierst in een pan en voeg water toe tot 5 cm boven de gierst. Voeg het bouillonblokje toe. Doe het deksel op de pan.
- Kook de gierst gaar en droog in ca. 20 minuten. Controleer na 15 minuten of er extra water toegevoegd moet worden.
- Hak intussen de peterselie fijn.
- Laat de gierst wat afkoelen. Voeg de geraspte kaas, de peterselie, de eieren en peper en zout naar smaak toe en meng alles goed. Breng eventueel op smaak met zout. Als het mengsel nog niet goed samenhangt en te droog is, voeg dan nog een ei toe. Is het mengsel te nat, voeg dan wat paneermeel toe.
- Verhit boter of olie in een koekenpan. Vorm dan niet te grote platte koekjes en leg ze in het hete vet. Bak ze lichtbruin op middelhoog tot hoog vuur. Keer de koekjes om en bak de andere kant ook lichtbruin. Draai het vuur laag tot middelhoog en bak de koekjes tot ze gaar zijn. (Afhankelijk van de dikte duurt het 10-15 minuten.)