Ⓥ Wortelbrood met Walnoten en Pompoenpitten
Recept voor 10 plakken
- 200 g wortels
- 2 cm verse gember
- 2 el citroensap
- handje walnoten
- 0,5 tl vanille
- 250 g volkorenmeel
- 3 tl koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 80 ml kokosolie
- 2 el chiazaad
- 4 el water
- 70 g honing of agavesiroop
- 1 handje pompoenpitten
- zout
- Maak een chia-ei; meng 2 el chiazaad met de 4 el water en laat staan.
- Breng een pan met water aan de kook en kook 150 gr wortels hierin gaar in 10-15 minuten.
- Giet de wortels af en pureer ze samen met het citroensap in een keukenmachine tot een puree.
- Schil en rasp de gember.
- Smelt de kokosolie.
- Rasp de overige wortels.
- Hak de walnoten en pompoenpitten grof.
- Voeg alles samen in een kom en meng tot een glad beslag ontstaat.
- Bak in een voorverwarmde oven in 50 minuten gaar.
- Snijd in plakken en bewaar evt in vriezer.