← Terug naar overzicht

Ⓥ Kofta met curry

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week een hand cashewnoten in warm water
  2. voor de kofta kun je de aardappelen gaar koken en de tofu (uitgelekt) verkruimelen in een mengkom. Voeg aan de mengkom ook alvast de volgende ingrediënten toe: 1 tl gember-knoflookpasta, 1/2 tl zout, 1 tl garam masala, 1/2 tl chilipoeder, 20 blanke rozijnen, 8 fijngesneden cashewnoten.
  3. Wanneer de aardappelen gaar zijn kun je deze prakken en toevoegen aan de mengkom. Roer door en voeg vervolgens 3 el maisbloem toe.
  4. Kneed het geheel met je handen door en vorm 12 balletjes. Verwarm de zonnebloemolie en frituur de balletjes tot goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd 2 rode uien en 5 tomaten fijn. Verwarm 1 tl zonnebloemolie in een wokpan, voeg vervolgens 4 kardemompeulen en 4 kruidnagels toe. Na 30 sec kun je de rode ui toevoegen. Wanneer deze glazig wordt kun je de tomaten en geweekte cashewnoten (zonder water!) toevoegen. Bak 3 minuten en voeg dan 125ml water toe.
  6. Wanneer het net begint te koken, kun je de inhoud van de pan overgieten in een blender tot een glad mengsel.