Ⓥ Kofta met curry
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
-
kofta:
- 200 gram tofu
- 250 gr aardappelen
- 3 el maisbloem
- 1 tl gember-knoflookpasta
- 1/2 tl zout
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl chilipoeder
- 8 cashewnoten
- 20 blanke rozijnen
- zonnebloemolie (frituren)
-
curry:
- 2 tl zonnebloemolie
- 2 rode uien
- 5 tomaten
- hand cashewnoten
- 4 kardemompeulen
- 4 kruidnagels
Bereiding
- Week een hand cashewnoten in warm water
- voor de kofta kun je de aardappelen gaar koken en de tofu (uitgelekt) verkruimelen in een mengkom. Voeg aan de mengkom ook alvast de volgende ingrediënten toe: 1 tl gember-knoflookpasta, 1/2 tl zout, 1 tl garam masala, 1/2 tl chilipoeder, 20 blanke rozijnen, 8 fijngesneden cashewnoten.
- Wanneer de aardappelen gaar zijn kun je deze prakken en toevoegen aan de mengkom. Roer door en voeg vervolgens 3 el maisbloem toe.
- Kneed het geheel met je handen door en vorm 12 balletjes. Verwarm de zonnebloemolie en frituur de balletjes tot goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd 2 rode uien en 5 tomaten fijn. Verwarm 1 tl zonnebloemolie in een wokpan, voeg vervolgens 4 kardemompeulen en 4 kruidnagels toe. Na 30 sec kun je de rode ui toevoegen. Wanneer deze glazig wordt kun je de tomaten en geweekte cashewnoten (zonder water!) toevoegen. Bak 3 minuten en voeg dan 125ml water toe.
- Wanneer het net begint te koken, kun je de inhoud van de pan overgieten in een blender tot een glad mengsel.