Ⓥ Risotto met Pesto en Veldsla
Recept voor 4 personen
30 min actief koken
Ingrediënten
- 1 groentebouilllonblokje
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 400 gr broccoli
- 300 gr risotto
- 200 gr vega zuivelspread
- 80 gr pesto
- 85 gr veldsla
- evt gebakken pijnboompitten ter garnering
Bereiding
- Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes van 2cm en snijd de schil ook fijn.
- Verhit wat olie in een pan met liefst dikke bodem en bak de ui en knoflook in 3min op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot het wat is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Roer na 10min van het roeren de broccoli toe zodat dit ook kan garen.
- Als het klaar is roer je de vegaspread, pesto en veldsla erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.