Ⓥ Curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 20 gr verse gember
- 3 tenen knoflook
- 700 gr kikkererwten blik
- 2tl kurkuma
- 1el paprikapoeder
- 2tl gemalen korianderzaad
- 1el komijnzaad
- 1kg aardappel
- 800ml kokosmelk
- 400ml heet water
- 1 groentbouillon
- 250gr verse boerenkool
- evt wat citroensap, peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui, schil en rasp de gember, snijd de knoflook fijn en spoel de kikkererwten schoon.
- Bak de uien in een ruime pan. Voeg de gember, kurkuma, paprikapoeder, korianderzaad, komijnzaad en kikkererwten toe en bak nog 5 minuten. Voeg bij de laatste minuut de knoflook toe.
- Schil en snijd de aardappelen in stukken van 3x3cm en voeg ze samen met de kokosmelk, water en bouillonblokje toe aan de rest en laat circa 15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Voeg de laatste 5 minuten de boerenkool toe en kook kort mee.