Ⓥ Pasta Ovenschotel met Bloemkoolsaus
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
- 0.5 bloemkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 ml bouillon
- 100 ml melk
- 150 gr geraspte vegan kaas
- 250 gr volkorenpasta
- Doperwten
- paprikapoeder
- evt peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bloemkool schoon, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de bloemkool en paprikapoeder toe, bak nog even mee en voeg daarna de bouillon toe. Laat dit koken totdat de bloemkool gaar is. Kook ondertussen de pasta gaar.
- Wanneer de bloemkool gaar is, pureer deze tot een glad mengsel. Voeg de melk en 100 gram kaas toe, roer dit goed door tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de gekookte pasta toe aan de saus. Voeg ook de doperwten. Roer dit nog een keer goed door en doe daarna het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi de pasta met de overige kaas en zet ongeveer voor 10 minuten in de oven, zodat de kaas smelt en wat bruin wordt.