Ⓥ Nasi met Bloemkoolrijst en Pinda Tofu
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
-
0.5 bloemkool
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1 rode peper
-
250 gr nasi groente
-
snufje komijn
-
scheutje ketjap
-
evt kroepoek
-
evt gebakken eitje
-
evt satesaus
- Voor de tofu:
- 400 gr tofu, geperst en in blokjes of stukjes
- 3 el pindakaas
- 1 el limoensap
- beetje zout
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 2 el soja saus
Bereiding
-
Meng de tofu met alle ingrediënten. Plaats op een bakplaat en giet er wat honing/agave eroverheen. Bak de tofu 25 min op 175 graden.
-
Maal de bloemkool fijn in een hakmachine.
-
Snipper de ui, peper en knoflook en fruit deze aan in een pan.
-
Voeg alle overige ingrediënten toe en bak zo’n 8 minuten tot de bloemkoolrijst gaar is.
-
Meng de tofu met alle ingrediënten. Plaats op een bakplaat en giet er wat honing/agave eroverheen. Bak de tofu 25 min op 175 graden.