Ⓥ Flespompoen Gevuld met Noten, Kaas en Salie
Recept voor 4-6 personen (6 personen indien meer bijgerechten)
15 min actief koken + 70 min oventijd
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 el olijfolie
- 7.5 gr salie blaadjes
- 100 gr cranberry-notenmix
- 100 gr vegan oude (smelt)kaas
- 125 gr haver fraiche
Bereiding
-
Je kunt het een dag van tevoren vullen en bak voor het serveren de laatste 20-25 min af.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Prik het vruchtvlees een paar keer met een vork. Besprenkel het een halve eetlepel olie en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in circa 45 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
-
Houd 6 blaadjes salie achter en snijd de rest fijn. Hak de noten grof en meng met de cranberry’s door de salie. Rasp de kaas en meng met de haver fraiche.
-
Neem de pompoen uit de oven en zet deze op 180 graden. Laat de pompoen even 5 min afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil maar laat een rand van 1 cm zitten.
-
Snijd het vruchtvlees in stukjes en schep het salie notenmengsel erdoorheen en breng nog op smaak met zout en peper.
-
Duw je noten/pompoen mengsel goed aan in de pompoen en verdeel je kaas/cremefraiche erover. Verdeel de 6 blaadjes salie erover en doe nog 20-25min in de oven.