← Terug naar overzicht

Frittata van Rode Bieten en Erwten

Recept voor 4-5 personen

15 min actief koken + 25 min oventijd

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200.
  2. Snijd of hak de ui in stukken en bak samen met de helft van de knoflook voor 4-5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en bak nog eens 5 minuten.
  3. Klop de eieren los en voeg de helft van de witte kaas verkruimeld toe. Voeg dan je erwten mengsel toe.
  4. Bekleed de bodem van een quiche vorm met bakpapier en verdeel de in plakjes gesneden bieten erover.
  5. Schenk je ei/erwt mengsel hierover en bak het in circa 25-30 minuten gaar.
  6. In een hakmolen voeg je de muntblaadjes, restant van de witte kaas, de yoghurt en 2 el olie en maal tot een smeuige spread.
  7. Haal de fritata uit de oven en laat even afkoelen voordat je de spread eroverheen smeert.
  8. Server eventueel met afbakbroodjes