Frittata van Rode Bieten en Erwten
Recept voor 4-5 personen
15 min actief koken + 25 min oventijd
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 4 el vierge olijfolie
- 250 g tuinerwten
- 500 gr gekookte rode bieten
- 200 gr witte kaas
- 8 eieren
- 15 gr verse munt
- 50 gr (soja) yoghurt
- evt afbakbroodje erbij
Bereiding
- Verwarm de oven op 200.
- Snijd of hak de ui in stukken en bak samen met de helft van de knoflook voor 4-5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en bak nog eens 5 minuten.
- Klop de eieren los en voeg de helft van de witte kaas verkruimeld toe. Voeg dan je erwten mengsel toe.
- Bekleed de bodem van een quiche vorm met bakpapier en verdeel de in plakjes gesneden bieten erover.
- Schenk je ei/erwt mengsel hierover en bak het in circa 25-30 minuten gaar.
- In een hakmolen voeg je de muntblaadjes, restant van de witte kaas, de yoghurt en 2 el olie en maal tot een smeuige spread.
- Haal de fritata uit de oven en laat even afkoelen voordat je de spread eroverheen smeert.
- Server eventueel met afbakbroodjes