Ⓥ Gado Gado met Tempeh, Sperziebonen en Rijst
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
-
300 gr sperziebonen
-
100 gr rijst
-
blok tempeh
-
100 gr tauge
-
satesaus
-
evt kroepoek
-
evt gekookt eitje
-
evt gebakken uitjes
-
Marinade voor Tempeh:
- 1/4 cup sojasaus
- 2 el agavesiroop/honing
- 1/4 cup water
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl peper
- 1 el maizena
Bereiding
- Snijd de tempeh in gelijke blokjes van 1,5 cm en bak je tempeh in een airfryer voor circa 12 minuten op 180 graden.
- Kook de rijst en sperziebonen volgens verpakking.
- Bak de tauge kort met wat boter in een pan.
- Mix alle marinade ingrediënten samen.
- Breng de marinade tot kook.
- Voeg je gebakken tempeh aan de marinade en laat de boel een beetje inkoken tot je een wat sticky saus hebt.
- Maak evt wat satesaus door wat melk, pindakaas, ketjap en sambal op een vuurtje in te dikken.