Kaasfondue met Wortel, Komkommer, Paprika en Stokbrood
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
-
1 teentje knoflook, gehalveerd
-
250 ml droge witte wijn
-
300 gr emmentaler in blokjes of geraspt
-
300 gr gruyere in blokjes of geraspt
-
1,5 el maizena met 4 el kirsch of water gemengd
-
snufje (versgeraspte) nootmuskaat
-
Om te dippen:
- Wortel
- Komkommer
- Paprika
- Stokbrood
Bereiding
-
Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan.
-
Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten - ca. 5 minuten in totaal - omdat hij anders draderig en taai wordt.
-
Voeg het aardappelzetmeel- of maïzenapapje, ¼ theelepel gemalen witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog 2 minuten sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan het brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker.
-
Giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct.