Ⓥ Kikkererwtenbowl Zoete Aardappel Quinoa Spinazie
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr kikkererwten in blik
- 500 gr zoete aardappelen
- 1 el garam masala
- 4 el olijfolie
- 300 gr quinoa
- 100 gr baby spinazie
- 7,5 gr verse munt
- halve rode peper
- 150 gr sojayoghurt
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden en spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Spreid ze uit op een theedoek en dep droog.
-
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
-
Meng de kikkererwten met de aardappelblokjes en garam masala en de helft van de olie.
-
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25 min. Schep halverwege even om.
-
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen. Meng de spinazie en de rest van de olie door de nog warme quinoa.
-
Snijd de munt blaadjes fijn. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng samen met de munt door de yoghurt.
-
Verdeel de quinoa over de kommen, Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.