Ⓥ Massaman Curry met Tofu en Aardappel
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
-
voor de currypasta:
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- mespunt nootmuskaat
- mespunt kardemom
- mespunt kruidnagel
- 2 el olie
-
2 blokken tofu, geperst
-
300 gr aardappels
-
2 el bruine basterdsuiker
-
100 gr pinda’s
-
800 ml kokosmelk
-
600 gr sperziebonen
-
1/4 cup ketjap manis
Bereiding
- Maak de currypasta door alle ingrediënten te mengen in een hakmolen of vijzel tot een pasta.
- Bak de currypasta eventjes aan tot het begint te geuren.
- Voeg de kokosmelk, aardappel, ketjap manis, suiker en de pinda’s toe.
- Breng aan de kook en laat vervolgens ca. 20 minuten sudderen tot het gaar is.
- Bak ondertussen de goed geperste en gesneden tofu blokjes in 12-15 minuten in de airfryer op 180 graden.
- Kook de sperzieboontjes 5 minuutjes en voeg dat de laatste paar minuten toe aan de curry, samen met de tofu blokjes.