Ⓥ Oven Pompoenrisotto Amandelen
Recept voor 4 personen
15 min actief koken + 35 min oventijd
Ingrediënten
- 900ml kokend water
- 25gr ongezouten boter
- 500gr hutspotgroente
- 2 tenen knoflook
- 1,5 groentebouillonblokje
- 250gr risottorijst
- 400 gr muskaatpompoenstukjes
- 1tl gemalen nootmuskaat
- 30 gr amandel, geschaafd of gehakt
- evt geitenkaas de laatste 5m van oven toevoegen, 200gr
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180gr. Smelt de boter in een hapjespan en bak de hutspotgroente in 5m. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en laat de bouillonblokjes oplossen in het kokende water.
- Voeg de risottorijst en knoflook toe aan de hutspotgroente en bak nog 3 min mee tot de korrels glazig zijn. Roer de pompoenstukjes en nootmuskaat erdoor.
- Schep de rijst met de groente in de braadpan. Schenk de bouillon erbij en roer door. Bak de risotto in circa 30m in het midden van de oven. Roer elke 15m door. en controleer na 30m of de rijst gaar is.
- Bak in een koekepan zonder vetstof je amandel goudbruin.
- Neem de risotto ujit de oven en bestrooi met het amandelschaafsel.