Ⓥ Ovenrisotto met Tomaat, Paprika en Macadamia
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 300 gram risottorijst
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 gram geroosterde paprika’s (in reepjes, pot)
- 500 milliliter groentebouillon
- macadamia- of hazelnoten (om te garneren)
- Parmezaanse kaas (geraspt, om te garneren)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak deze 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en kook 1 minuut.
- Roer de gepelde tomaten of tomatenblokjes, de gegrilde paprika’s en de groentebouillon erdoor. Zet de risotto 25 minuten in de oven, tot de rijst beetgaar en romig is.
- Bestrooi met geroosterde macadamia- of hazelnoten en naar smaak geraspte Parmezaanse kaas.