Paksoi Stamppot met Geroosterde Cashewnoten
Recept voor 4 personen
30 min actief koken
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen
- 600 gr paksoi
- 2 uien
- 75 gr ongezouten cashewnoten
- 1/2 tl paprikapoeder
- 50 gr plantaardige roomboter
- 100 gr geraspte kaas
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in 15 minuten gaar.
-
Snijd ondertussen de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes en snijd de uien in halve ringen.
-
Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten op middelhoog vuur in 5 minuten. Schep de paprikapoeder erdoor en laat afkoelen op een bord.
-
Herbruik je pan en smelt de helft van je boter in om de paksoi en ui 5 minuten te bakken.
-
Giet de aardappelen af maar bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree en schep alle gebakken groente erdoorheen, de kaas, de rest van je boter en evt wat zout en peper. Voeg wat kookvocht toe als het te droog is.Verdeel over de borden en strooi de cashew eroverheen.