Ⓥ Soep van Pinda met Tomtom
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
- 1,5 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1000 ml water
- 1 groentebouillon tablet
- 230 ml pindakaas
- 1 el sambal
- scheutje ketjap
- 0,5 rode paprika
- 1,5 aardappels
- snufje piment
- evt gehakte pinda’s
- 1 rijpe bakbanaan, groot en zwart
Bereiding
-
Breng water met wat zout aan de kook. Verwijder de bananenschil, snijd in stukken en kook de banaan gaar in 10 min.
-
Fruit de ui en knoflook en bak de gesneden paprika even mee.
-
Voeg de water toe met de bouillon, piment, sambal en de gesneden aardappels. Kook voor 20 minuten.
-
Voeg de pindakaas beetje bij beetje door de soep en de ketjap kan er nu ook bij. Laat voor 10 min even indikken.
-
Pureer de gekookte bananen en rol de puree tot ballen ter grootte van golfballen.
-
Serveer de soep met daarin de ballen en evt wat gehakte pinda’s.