Pompoenlasagne
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
- 400 gr pompoenblokjes
- 400 gr spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
- 250 gr ricotta
- 1 ei
- handje geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 9 lasagne vellen
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200graden.
-
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg een scheut olie, peper en zout toe. Pers ook het teentje knoflook erbij en schep om. Zet deze 30 min in de oven.
-
Klop de ricotta los met het ei en wat peper.
-
Snijd de tomaten in plakjes.
-
Pureer de pompoen fijn in een keukenmachine of prak met een vork.
-
Vet een ovenschaal in met wat olie. Begin met een laagje met de helft van het ricotta mengsel en verdeel daar de helft van de spinazie op. Dek af met lasagnevellen. Verdeel daarop de helft van het pompoenmengsel en schijfjes tomaat en dek weer af met lasagnevellen. Herhaal deze lagen nog een keer. Bestrooi de bovenzijde met wat kaas.
-
Zet voor 30 min in de oven op 200 graden.