Ⓥ Prei, Kerrie en Wortel Soep
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 prei
- 220 gr wortel in stukjes
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl kurkuma
- 2 tl kerrie
- 750 ml groentebouillon
- evt proteine erbij zoals bonenburger
Bereiding
-
Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen. Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Snipper het sjalotje en hak de teentjes knoflook fijn.
-
Zet een pan op het vuur met een klein laagje olie erin en fruit het sjalotje een minuut. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje. Doe dan de kruiden erbij en bak nog 2 minuten.
Voeg de prei toe, bak nog 2 minuten. -
Doe de wortelen erbij, evenals de groentebouillon. Breng aan de kook. Laat de soep met een deksel op de pan op een laag pitje zo’n 15 minuten koken. Haal de deksel van de pan en kook de soep nog enkele minuten.
-
Pureer de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender of keukenmachine en pureer de soep totdat de soep de gewenste consistentie heeft bereikt. Je kunt ervoor kiezen om de soep helemaal glad te pureren of een beetje grof te houden. Voeg eventueel wat water toe als de soep erg dik is.