← Terug naar overzicht

Rode kool stamppot met Appel, Geitenkaas en Walnoten

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.

  2. Smelt de boter in een stoofpan en bak de uienringen in 2 à 3 min. glazig. Voeg de rode kool toe, schep de appelstroop erdoorheen en schenk het water erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 min. stoven.

  3. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg in een pan en schenk er water bij tot ze net onder water staan. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.

  4. Snijd ondertussen de gedroogde pruimen in stukjes en de appel in plakjes.Stamp de aardappelen met de crème fraîche en 2/3 van de geitenkaas.

  5. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Stamp vervolgens de rode kool, pruimen en plakjes appel erdoorheen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de walnoten en geitenkaas.