Ⓥ Spinazie Stamppot met Tofu
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 350 gr kruimige aardappelen
- 400 gr spinazie
- 1 el plantaardige boter
- scheutje sojamelk
- peper en zout
- 1 blok tofu, geperst
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snijdt ze in gelijke stukken. Spoel ze af en doe ze samen met wat water in een ruime pan. Voeg genoeg water toe tot de aardappelen ruim onder water staan.
-
Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
-
Snijd de tofu in blokjes en bak in de airfryer voor 12-15 minuten op 180 graden.
-
Kies je tofu saus (onder kopje ‘overig’) en verzamel al je ingrediënten in een pan.
-
Giet de aardappelen af en voeg de spinazie, boter en eventueel een scheutje melk toe.
-
Stamp alles tot het goed gemengd is en verwarm de spinazie stamppot nog even tot de spinazie wat geslonken is en je stamppot de gewenste structuur heeft.
-
Breng op smaak met wat peper en zout.
-
Meng je tofu met de saus en serveer erbij.