Ⓥ Spruitjesstamppot met Kerrie en Appel
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 250 gr spruitjes, in kwarten
- 300 gr aardappels, geschild in stukken
- 1 el boter
- halve ui, gesnipperd
- halve appel, geschild in blokken
- halve el kerriepoeder
- 25 gr rozijnen
- 13 gr cashewnoten, grof gehakt
Bereiding
- Kook de aardappels in 20 min gaar. Giet ze af. Kook de spruitjes in 4 minuten tot beetgaar.
- Verhit intussen 1 el boter in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten. Voeg dan de appel, kerrie, rozijnen toe en roerbak 2 minuten mee.
- Giet de spruitjes af en laat goed uitlekken. Voeg ze aan de hapjespan toe en bak kort mee.
- Stamp de aardappels met een klontje boter tot grove puree en schep je spruitjesmengsel er doorheen.
- Rooster de cashewnoten in een droge en hete pan goudbruin en strooi over je stamppot.