Ⓥ Wortelsoep Gember Kerrie
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 sjalotje, fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 duim gember, geraspt
- 500 gr wortels, in stukjes
- 1 tl gemalen kerrie
- 1 tl chilipoeder
- 700 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
Bereiding
-
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui lichtjes. Voeg de knoflook en gember toe en bak even een minuutje mee.
-
Voeg de wortels, de chili en de gemalen kerrie toe en roer goed.
-
Voeg na 5 minuten de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen tot de wortels gaar zijn.
-
Als de wortels gaar zijn mix het tot een gladde soep met een staafmixer.
-
Roer de kokosmelk door de soep en breng evt op smaak met peper en zout.