Ⓥ Zomerse Pilav
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes, gesnipperd
- 300 gr rijst
- 0,04 gr safraan
- 500 ml bouillon
- 1 citroen (sap en rasp)
- 300 gr spinazie
- 150 gr doperwten
- 100 gr mais
- 250 gr cherrytomaten
Bereiding
-
Bak de ui 3 minuten aan met de olie in een hapjespan. Bak de knoflook een minuutje mee en bak vervolgens de rijst ook een minuutje mee tot alle korrels glanzen.
-
Wrijf intussen de saffraandraadjes fijner, doe samen met de citroenrasp bij de liefst warme bouillon en giet over de rijst in de pan. Laat met het deksel erop zachtjes 8 minuten half gaar koken.
-
Voeg de groenten toe, laat de spinazie er hand voor hand in slinken.
-
Als de rijst nog niet helemaal gaar is, maar de bouillon wel helemaal opgenomen, voeg dan nog een scheutje extra bouillon of heet water toe en kook tot de rijst gaar is.
-
Breng op smaak met een kneep citroensap en wat gemalen peper en eventueel zout.