Ⓥ Gepofte Zoete Aardappel met Pestorijst en Kikkererwten
Recept voor 3 personen
10 min actief koken + 40 min oventijd
Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- 170 gr zilvervliesrijst
- 300 gr kikkerwten
- 3 el olijfolie/avocado olie
- Pesto, vegan of zelf maken zonder kaas
- 100 gr kokosyoghurt
- snuf peper en zout
- 3/4 tl komijnpoeder
- evt verse selderij
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden voor.
-
Prik gaatjes in de zoete aardappels, wikkel ze in aluminiumfolie (of zonder voor een hardere schil) en pof ze in circa 35-40 minuten gaar. Draai ze halverwege om.
-
Mix de kikkererwten met olie, peper en zout en komijnpoeder en verdeel deze over een plaat en bak de laatste 20 min mee met de zoete aardappels
-
Kook ondertussen je rijst, giet af en mix je pesto door de rijst.
-
Snijd de zoete aardappels open en verdeel de rijstvulling over de aardappels.
-
Maak het af met de geroosterde kikkererwten, kokosyoghurt en evt verse selderij.