Ⓥ Ottolenghi's Salade met Spinazie, Dadels en Amandelen
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 el witte wijnazijn
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 100 gr dadels, overlangs in vieren
- 30 gr boter
- 2 el olijfolie
- 2 kleine pitabroodjes in reepjes van 1 cm
- 75 gr ongezouten amandelen, grof gehakt
- 2 tl sumak
- 1 tl cayennepoeder
- 200 gr jonge spinazie
- 2 el citroensap
Bereiding
- Ja, zorg dat je die Sumak (te koop bij bijv AH) in huis hebt, zonder is het niet de moeite waard!)
- Doe ui, azijn en dadels in een kleine kom met een snufje zout. Laat intrekken terwijl je aan de rest werkt.
- Verhit de boter en de helft van de olijfolie in een koekepan en roerbak hier de stukjes pita en de amandelen in 4-6 minuten goudbruin op halfhoog vuur.
- Neem de pan van de vuur en meng er je sumak en cayenne door. Laat afkoelen.
- Schep voor het opdienen de spinazieblaadjes en je pitamengsel op een diepe bord. Voeg hierover je dadel/ui mengsel toe en besprenkel het geheel met de laatste olijfolie en citroensap.