Ⓥ Ovenschotel met Pompoen, Bloemkoolrijst, Amandelen en Tofu
Recept voor 4 personen
15 min + 45 min oventijd
Ingrediënten
- 800 gr pompoenstukjes
- 4 el olijfolie
- 3 tl provencaalse kruiden
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 blok tofu
- 30 gr amandelen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de pompoen met de helft van de olie en de kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min in de oven.
- Verplaats de pompoenstukjes naar een ovenschaal en meng de rest van de olie, bloemkoolrijst en tofu stukjes erdoor. (Tofu eerst persen en snijden of scheuren in stukjes). bak voor 30 minuten.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de amandelen in 3 minuten tot knapperig en bestrooi alvorens het serveren.