Ⓥ Cashewnoot Room
Als vervanging voor room en lekker voor in een soep, curries en pasta
Je kunt de saus invriezen en dooien in de koelkast, structuur veranderd wat. als dat stoort kun je het weer snel in de hakmolen mengen.
Recept voor 1,5 cup room
5 min actief koken + 8 uur wachttijd
Ingrediënten
-
1 cup rauwe cashewnoten, voor minimaal 8 uur geweekt in water of een nacht laten staan.
-
water
- 1/4 cup (melk) voor super dik (frosting cakes)
- 1/3 cup water voor dip of vulling voor cakes
- 1/2 a 3/4 cup voor dunnere dip of in soep, curry en pasta
-
2 teentjes knoflook
-
1/2 theelepel zeezout
-
zwarte peper op smaak
-
2 eetlepels edelgist
-
2 eetlepels citroensap
-
1/2 theelepel uienpoeder
Bereiding
- doe de cashew en water in een vergiet en spoel de cashew even af.
- voeg de cashewnoten toe aan een hakmolen inclusief alle ingredienten en meng tot een mooi geheel.
Variaties
- gember- sriracha +1el gember, +1el sriracha of pittige saus (lekker op noedels, tofu, gebakken groente, rijstbowls)
- kaneel/vanille: noten, water, zout, 1el citroen, 3 el maple syrup, 1tl kaneel, 1tl vanille (lekker voor zoete trek, als appeldip of frosting op cakes)