Ⓥ Notenrepen met Quinoa en Chocolade
Recept voor 12 repen
Ingrediënten
- 200 gr amandelen
- 150 gr walnoten
- 100 gr pinda’s
- 15 gr gepofte quinoa
- 5 gr lijnzaad
- 1 tl vanille extract
- 50 gr honing of (suikervrije) stroop
- 1/2 tl zeezout
- 40 gr pure chocolade, gehakt
- 1,5 tl kaneel
- 1/2 tl kruidnagel
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 165 graden en rooster alle noten 10 minuten op een beklede bakplaat.
-
Snijd of had de noten en schep ze in een mengkom.
-
Voeg alles toe muv de stroop.
-
Bekleed een bakvorm van 20x20 met bakpapier
-
Verwarm de stroop in een steelpan, meng met de notenmix en schep in de bakvorm en druk goed aan.
-
Bak het notenmengsel in je oven van 165 graden voor 20 minuten.
-
Laat even afkoelen tot het niet bloedheet is (maar niet helemaal laten afkoelen) en snijd in 12 gelijke delen.
-
Je kunt ze in de vriezer bewaren en luchtdicht in de koelkast voor een week.