Ⓥ Chocolade taart, moist
Deze taart is het lekkerst de volgende dag, maar nu natuurlijk ook.
Recept voor 8 stukjes
Ingrediënten
- 180 gr bloem
- 240 ml water
- 80 ml olie
- 1 el azijn
- 200 gr suiker
- 1 el vanille
- 1 tl baksoda
- 1/4 cup cacao poeder
- 1/3 tl zout
eventueel frosting voor eroverheen (of zie cashewnotenroom recept, vanille variatie)
-
- 3 el poedersuiker
- 180 ml melk
- 2 el cacaopoeder
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Gebruik een 20cm ronde bakvorm en vet deze in met boter en bloem en leg er een bakvel onder.
- Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen en zeef het geheel 2 keer.
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer tot alle bloem gemengd is (niet doormengen).
- Giet het in de pan en bak in 30-35 minuten gaar.
- Goed af laten koelen alvorens je de glazuur eroverheen giet.
- Voor het glazuur: giet alles in de pan en breng langzaam aan de kook. Als de suikerkristallen zijn opgelost is het klaar en giet je het over je afgekoelde taart.