Ⓥ Kersencrumble
Recept voor 12 stukken
15 min actief koken + 30 min oventijd
Ingrediënten
- 2 blikken vlaaifruit kersen
- 125 gr bloem
- 125 gr volkorenmeel
- 250 gr boter, plantaardig
- 250 gr suiker
- 150 gr pecannoten
- evt (sorbet)ijs voor erbij
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200graden en vet een ovenschaal in.
-
Hak de pecannoten.
-
Kneed met je handen of een machine de bloem, meel, boter, suiker en noten allemaal samen tot 1 geheel.
-
Met de helft van de mengsel maak je een platte bodem over de gehele ovenschaal.
-
Giet hier je 2 blikken vlaaivulling over en kruimel de rest van het deeg over de vulling heen, het hoeft niet helemaal bedekt te zijn en de kruimels mogen groot en klein zijn.
-
Bak je crumble voor 30 minuten in de oven en laat ietsje afkoelen. Warm en koud lekker te eten.